Українцям анонсували чергове підвищення тарифів на газ, яке очікується вже у другому кварталі 2019 року.

газ
газ

Про це пише Рoliteka з посиланням на щоквартальний "Звіт про інфляцію" Національного банку України за січень 2019 року.

"Великий внесок в адміністративну інфляцію внесе подальше підвищення тарифів на газ для населення відповідно до меморандуму МВФ (наступне підвищення очікується в другому кварталі 2019 року)", – повідомляють у НБУ.

Національний банк України
Національний банк України

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Згідно з прогнозом Нацбанку, в цілому адміністративно регульовані ціни на 2019 рік зростуть на 13,6%. Огляд їх темпів зростання в порівнянні з попереднім прогнозом (11,7%) в основному пов’язаний з переносом підвищення цін на централізоване опалення і гаряче водопостачання на січень 2019 роки (з грудня 2018 роки) і дещо більшим збільшенням акцизів на тютюнові вироби.

У середньостроковій перспективі зростання адміністративних цін сповільниться до 10% в 2021 році, прогнозують у НБУ.

Нагадаємо, у середу, 30 січня, уряд вирішив повернути українцям газову норму, яка передувала останнім підвищенням тарифів.

газ
газ

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

У повідомленні йдеться, що уярд ухвалив рішення повернути газову норму 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників.

ціна на газ
ціна на газ

Варто нагадати, що в листопаді 2018 року Верховний Суд скасував дію установленних Кабміном в 2016 році норм споживання газу для споживачів. У зв'язку з цим споживачі без лічильників отримали нарахування відповідно до постанови Кабміну №619 від 1996 року з більш високими нормами споживання

Як повідомляв раніше Знай.ua, комунальники надсилають киянам платіжки із завищеними тарифами на послуги. Квитанції із захмарними сумами отримали ті квартири, у яких не встановлено лічильник на газ.

Подорожчання газу
Подорожчання газу

Також Знай.ua писав про те, що Кабмін, який явно не надто дбає про добробут українців, полюбив перерахунки, результати яких ставлять під сумнів не тільки комфорт населення, але і його виживання в принципі.