Проблема виникла з фірмою-посередником. Студенти платили за неї за навчання.

Як свідчить наказ директора, з Донецького національного медичного університету було відраховано 850 іноземних студентів за борги по навчанню. Відповідне рішення опубліковане на сайті вузу.

В документі йдеться про те, що студенти були відраховані через ухилення ТОВ Українські освітні послуги від укладення договорів за навчання іноземних студентів і, відповідно, утворенням заборгованості по оплаті за їх навчання.

Також студентам, які були відраховані, скасують реєстрацію за місцем проживання і відберуть вид на проживання в Україні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Наказ підписав проректор В. Хрипаченко.

Зазначається, що студенти оплачували навчання в університеті через харківську фірму-посередника Українські освітні послуги.

Однак незабаром студентам заявили, що вуз не отримав приблизно 30 мільйонів гривень за навчання, і тепер їх відрахують, якщо не буде внесена плата. Обурені студенти, за їх словами, вже заплатили і 7 лютого почали акції протесту.

Нагадаємо, Інклюзивна освіта в Україні: як це працює в садах, школах, ПТУ і університетах

Інклюзивна освіта увірвалося в життя вчителів так само несподівано, як і для батьків. Перші не знали, де взяти на це ресурси. Другі не розуміли, в які двері стукати і як реагувати на відмови. Ми вирішили прояснити ситуацію, щоб хоч трішки допомогти і тим, і іншим.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Twitter студенти обговорюють, як вижити у вузі: сидіти на перших партах, випивати з преподами і завжди сміятися над їх жартами

В Twitter користувачі почали обговорювати студентське життя. Запустився цілий тред з порадами по виживанню в вузі для тих, хто закінчує школу. Це також стало чудовим приводом поностальгувати людям, які вже отримали диплом про вищу освіту. І, звичайно ж, можливість для нинішніх студентів поділитися корисними лайфхаками.

Також Знай.ua" писав про те, що Смертельна хвороба атакувала Україну, школи масово закривають: подробиці