З Донецького національного медичного університету відрахували 850 іноземних студентів нібито за заборгованість по оплаті навчання.

Сталося це за наказом проректора, який опубліковано на сайті ВНЗ.

В документі йдеться про те, що студентів відрахували у зв'язку з ухиленням ТОВ Українські освітні послуги від укладення договорів за навчання іноземних студентів і, відповідно, утворенням заборгованості по оплаті за їх навчання.

Крім того, відрахованим студентам незабаром відмінять реєстрацію місця проживання та посвідку на проживання в Україні.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відомо, що наказ підписав проректор В. Хрипаченко.

Пізніше з'ясувалося, що студенти оплачували навчання в університеті через харківську фірму-посередника Українські освітні послуги.

Проте нещодавно студентам заявили, що ВУЗ недоотримав близько 30 млн грн за рік навчання, і вони будуть відраховані, якщо не внесуть плату. Обурені іноземці, які, за їх словами, вже заплатили, 7 лютого вийшли на акцію протесту.

При цьому представник Українських освітніх послуг у коментарі Каналу 24 заявив, що фірма нібито платила відкати ректору університету Петру Кондратенко.

У свою чергу ректор звинуватив фірму в створенні каналу нелегальної міграції.

Нагадаємо, праворадикали С14 прийшли в Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури в Києві через експозицію студента. Автор виставки Спартак Хачанов закрився в аудиторії, через побоювання. Про це повідомив друг Спартака Олександр Резніков, передає Громадське.

Він розповів, що 23 січня на позачерговій нараді викладачі академії вирішили виключити студента Спартака Хачанова з університету.

Після засідання студента на першому поверсі чекали кілька представників праворадикальної організації С14. Учасник організації Сергій Бондар на своїй сторінці в Facebook виклав фото в підтвердження присутності і назвав студента "ватником".

Раніше "Знай.uа" писав, що націоналісти визначилися, кого відправлять на вибори президента.

У Києві 14 грудня представники громадської організації "С14" проникли в державну установу "Інститут серця".