Скандальний Печерський районний суд столиці відновив колишню ректорку Національного медуніверситету ім. Богомольця на займаній посаді.

Скан відповідного рішення суду виклали на Facebook-сторінці НМУ імені Богомольця.

"Рішенням Печерського районного суду міста Києва від 20 вересня 2018 року Катерина Миколаївна Амосова відновлена ​​на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Наразі вже відомо, що відповідне рішення суду набуває чинності у частині відновлення на посаді відразу ж після проголошення.

Тому, вже з 20-го вересня 2018 року Катерина Амосова - законний ректор НМУ. У свою чергу, Міністерство охорони здоров'я готує апеляційну скаргу.

Разом з тим варто відзначити, що раніше у скандальному медвиші спалахнув справжній скандал. Так, перший проректор Національного медичного університету імені Богомольця Ярослав Цехмістер ухвалив наказ, яким фактично позбавив статусу студента майже 1,5 тисячі першокурсників та скасував контракти з викладачами.

Наразі вже відомо, що такі дії нинішнього керівництва вузу пов'язані з нещодавнім конфліктом між колишнім ректором та МОЗ.

Повідомляється, що Цехмістер видав відповідний наказ 5 вересня, яким постановив скасувати абсолютно всі довіреності, які видав ректор вузу Юрій Кучин.

Більше того він розірвав всі підписані Кучиним документи, починаючи з 15 вересня і до цього дня, серед яких були накази про зарахування студентів.

"Оскільки до цих угод належать і угоди зі студентами-першокурсниками контрактної форми навчання та про укладення контрактів з викладачами, фактично прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, майже позбавили 1,5 тисячі молодих людей права на освіту, а кілька десятків викладачів - на надання цієї освіти", - заявили у МОЗ України.

Міністерство наголошує, що прибічники Амосової такими наказами фактично зривають навчальний процес.

Зазначимо, що 5 вересня суд скасував призначення міністерством Юрія Кучина на посаду виконувача обов’язків ректора університету. З відповідною заявою до суду зверталися прибічники колишньої ректорки вишу Катерини Амосової.

Після фактичного звільнення судом Кучина, перший проректор Цехмістер називає себе в.о. ректора вишу.

"Цим рішенням суд фактично позбавив МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону "Про управління об’єктами державної власності", - заявили у міністерстві.

Студенти розкрили факти хабарництва в університеті Богомольця

Нагадаємо, українські зірки подарували медикам щось особливе.

Як повідомляв "Знай.ua", українським студентам загрожує масове відрахування.

Також "Знай.ua" писав, що студенти Богомольця отримали ректора.