У січні 2019 року українці продали готівкової валюти на 175,5 мільйонів доларів більше, ніж купили.

Ця інформація була оприлюднена у звітних даних НБУ.

На готівковому валютному ринку чистий продаж валюти населенням перевищив покупку.

Так, стало відомо, що в січні поточного року населення України продало 912,9 млн і купило 737,4 млн доларів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Таким чином, за підсумками місяця, населення продало валюти на 175,5 млн доларів більше, ніж купило.

Нагадаємо, що на цього тижня курс долара пробив чергову психологічну позначку в 27 гривень. Так дешево американська валюта не коштувала з минулого літа. Зміцнення гривні пояснюють заходом грошей іноземних інвесторів держоблігації і припливом коштів від експортерів, пише "КП в Україні".

За минулий тиждень долар значно знизився до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 2,0-2,8%. Так, з минулої п'ятниці офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,74 грн до 26,96 грн (-2,8%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час знизилися з 27,485/27,515 до 26,905/26,940 (-2,1%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 27,41/27,67 до 26,86/27,13 (-2,0%).

"На початку тижня зміцненню гривні сприяв високий попит на держоблігації в національній валюті. До її кінця зростання гривні сповільнилося, але зберігся, що називається, "за інерцією". Зниження долара триває вже місяць і набуло досить стійкого характеру. На цьому тлі покупці валюти не поспішають укладати угоди, виходячи з того, що чим пізніше вони куплять, тим дешевше вона їм обійдеться. На наступному тижні ми очікуємо продовження зниження курсу долара. До її кінця долар на міжбанку може торгуватися до 26,4 грн, а готівковий долар у банках до кінця тижня може котируватися близько 26,3/26,6 грн", - це розповів старший аналітик Альпарі Вадим Иосуб.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Національний банк України проводить чергову хвилю валютної лібералізації, змінюючи або зовсім знімаючи певні обмеження.

Також Знай.uа писав про те, що експерти прогнозують небачене зміцнення гривні.