Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився на користь єдиної валюти для Росії і Білорусії.

Про це він заявив у п'ятницю, 18 січня, на зустрічі напередодні 100-річчя білоруської дипломатичної служби, передає державне інформаційне агентство БЕЛТА.

Проте Лукашенко підкреслив, що це повинна бути дійсно спільна валюта, а не російський рубль.

"Якщо мені хтось починає говорити про об'єднання, то, знову ж таки, з даху: давай загальну валюту. Ми не проти спільної валюти, але це повинна бути спільна валюта, а не валюта Центробанку Росії". Олександр Лукашенко

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що Білорусь і Росія знаходяться на порозі повномасштабної інформаційної війни, і це вже не примарний прогноз, а цілком реальна ситуація.

Так вважає політичний оглядач Білоруської редакції Радіо Свобода Валерій Карбалевич. Експерт називає ознаки загострення відносин між державами.

"Слабка спроба Мінська оскаржити російські звинувачення викликала різку відсіч з російської сторони, крім того, на порядку денному Росії білоруська тема піднялася вгору. Тактика офіційного Мінська, яка добре працювала раніше, зараз не спрацьовує", - зазначає експерт.

Карбалевич додає, що в минулому році атаку на Білорусь з фейками і алармістськими прогнозами влаштовували тільки маргінальні російські медійні ресурси. Зараз вистрілили федеральні телеканали Росії.

Раніше портал писав, під час зустрічі з президентом Білорусії Олександром Лукашенко крім обговорень питань мирного врегулювання на Донбасі, представники двох країн дали оцінку економічним взаєминам між Україною та Білоруссю. Про це в ході брифінгу з білоруськими журналістами повідомив Голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук .

Як повідомляв раніше Знай.uа, білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що у 2019 році його країну будуть пробувати на зуб.

Також Знай.uа писав про те, що Марія Захарова заявила, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів.