Білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що в 2019 році його країну будуть пробувати на зуб, що є відповіддю на справжню психологічну атаку щодо білоруської державності з боку російських медіа.

Якщо уважно ознайомитися з контентом того, що сьогодні вкидається в російський інформаційний простір щодо Білорусі, то можна виявити дивне протиріччя. Чиновники одноголосно стверджують, що мови ні про яке приєднання бути не може, а розмови ведуться лише про рівноправну інтеграцію. Однак в інтернеті та медіа можна почути зовсім інше. Там йдеться про те, що питання про створення Білоруського федерального округу вже затверджено, що Лукашенко будуть надані гарантії, після яких він позбудеться президентського крісла, на яке посадять путінську маріонетку.

Також там пишуть про те, що приєднати Білорусь – головне завдання кремлівського посла Бабича, і навіть митрополита Павла потрібно міняти, так як він не справляється, а повторення в країні українського сценарію Кремль не може допустити. З цієї причини планується зробити митрополитом Феофана, якого також вважають силовиком Путіна.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Що правда, а що ні, не скаже ніхто, оскільки є правда, є відверта брехня, а є хотілки кремлівських кланів, які бажають показати свою корисність Путіну.

Очевидно і те, що подібні новини Лукашенко щодня читає і головна їх мета – зробити головного союзника Кремля більш поступливим.

Білорусь потрібна Путіну виключно в якості військової бази

Лукашенко не повинен заважати росіянам діяти в його країні, як у себе вдома. Створювати військові бази, розробляти озброєння, готуватися до провокацій, в тому числі і проти України. Білорусь в очах Путіна – військова база, а її голова повинен в точності виконувати всі вказівки господаря Кремля, як губернатор Калінінградської області. З цієї причини Путіну слід для початку деморалізувати Лукашенко, тобто спробувати Білорусь на зуб.

Питання в тому, чи є у Лукашенка можливість давати відсіч, оскільки білоруська модель розрахована на споживання дешевих російських ресурсів. Він зберіг соціалістичну економіку, яка тепер може загинути. У Білорусі лише зараз почнуться українські 90-і та незрозуміло, чи усвідомлюють це населення і влада.

У той же час не зрозуміло, що Росія буде робити з країною, яку планує приєднати. У цьому випадку Білорусь доведеться годувати, як і Крим, Донбас, от тільки її населення – 10 мільйонів людей. Для нормального існування потрібні реформи, які Росія провести не в змозі, а прогодувати білорусів не зможе. Все, що може Росія – тільки лякати Лукашенко.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мінського таксиста примусили зняти георгіївську стрічку.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Харків знаходиться на межі ліквідації регіональної мови.

Також "Знай.uа" писав, що Україна втрачає величезні суми за рахунок того, що Росія продає вугілля з Донбасу.