Україна продовжує моніторити стан так званого Кримського моста лише з однієї причини

Про це повідомляє Politeka.

Зокрема, Георгій Тука розповів, що ймовірне падіння Кримського мосту може надовго замкнути акваторію Азовського моря, тому екологія обох морів вже зараз на межі катастрофи.

"Які можуть бути екологічні та економічні наслідки, зараз навіть спрогнозувати складно. Адже поки невідомо, де саме він завалиться, чи залишиться судноплавство чи ні. У якому стані льодохід буде в той момент і т.д. Тільки розуміння цього зупиняє мене від того, щоб з щенячим захопленням спостерігати, як це все падає", – стверджує він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Більше того Тука розповів, що у Росії також пильно слідкують за словами українських вчених та політиків, які коментують стан Кримського мосту.

"Коли ми опублікували інформацію про просідання кримського моста з одного боку, а з іншого боку – підняття арки, то наші російські візаві почали відразу: хохляцький треш, фуфломети, і т.п. А на третій день в Керчі висадилася група російських вчених, проектувальників цього моста. Кілька десятків людей негайно розпочали працювати, щоб з’ясувати, що ж робити", – зазначив Тука.

Разом з тим варто відзначити, що за словами командувача військово-морськими силами України Ігоря Воронченка є кілька причин через які скандальний Кримський міст може розвалитися. На вельми велику споруду серйозно впливають природні явища.

За словами військового, конструкцію моста може бути зруйновано підводними течіями і рухом льоду з Азовського моря в Керченську протоку.

Крім цього, командувач ЗМСУ заявив, що критичними для так званого Кримського моста можуть стати землетруси, які періодично відбуваються в цьому регіоні.

"Я сім років там прослужив, знаю що таке Азов, і що таке Чорне море. Це дві спільні судини, течія з Азова дуже серйозна. Вони зараз перекрили і зробили дифузор під мостом, йде підмив опор. Землетруси в Керчі – кожен рік, по 4-5 балів. Це все впливає на сваї", – стверджує він.

Варто нагадати, що анексія Криму давно визнана світовим співтовариством, як порушення прав України, її суверенітету і цілісності. Втім, самі росіяни так не вважають, принаймні деякі з них.

Більш того, знаходяться ті, хто впевнений: Україна повинна заплатити РФ за цей злочин, в прямому сенсі. Мова йде про Вадима Жартуна (красномовне прізвище, особливо російською: "жартівник"), який у Twitter нещодавно написав саме про це. Пост викликав потужну суперечку в мережі.

Нагадаємо, окупанти вирішили остаточно доконати Крим і висушити гирла рік.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін готується до повномасштабного вторгнення.

Також "Знай.ua" писав, що кримський міст Путіна розлазиться на очах.

"Кримський міст" провалився | Крим.Реалії ТВ