Стало відомо, що Російський Чорноморський флот провів військову підготовку в Чорному морі з виконанням ракетної і артилерійської стрільб. Про це говориться в повідомленні міноборони РФ.

Так, екіпажі кораблів кримської та російської військово-морських баз здійснили виконання курсових завдань в морі з виконанням ракетних і артилерійських стрільб. Відзначається, що екіпажі кораблів РФ підтверджують готовність до плавання в морі на території окупованого Криму та ведення морського бою одиночним кораблем із ЗСУ.

"У рамках бойової підготовки малий протичовновий корабель (МПК) "Касімов" Новоросійської бази на морському полігоні виконав ракетні стрільби зенітно-ракетним комплексом "Оса" по надводній та повітряній цілях. Малий ракетний корабель "Орехово-Зуєво" і ракетний катер Р-60 Кримської бази провели окремі артилерійські стрільби по морських, берегових, повітряних цілях і плаваючій міні", – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що нещодавно Збройні сили України перевірили готовність авіації відобразити ймовірний удар противника. Для цього українські військові підняли над Азовським морем бойові літаки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Наголошується, що маневри української армії над Азовським морем стали повною несподіванкою для президента Російської Федерації Володимира Путіна, який намагається зберегти контроль у морі і над ним.

Нагадаємо, що є декілька причин, через які скандальний Кримський міст може розвалитися. На досить велику споруду серйозно впливають природні явища. Про це стало відомо завдяки заяві командувача військово-морськими силами України Ігоря Воронченко.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Путін не піде на загострення на Донбасі, поки в Україні тривають вибори. Але Керченська протока залишається зоною потенційної напруги. Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Також портал Знай.uа писав, що Українські підрозділи морської охорони отримали нові кораблі і катери. Про це повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигікал.