Кількість хворих на кір в Європі в 2018 році перевищило 82 тисячі чоловік - це найбільший показник десятиліття.

Про це йдеться в звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) для Європейського регіону.

При цьому в організації зазначили, що рівень вакцинації з кожним роком лише зростає, проте й нинішнє охоплення є недостатньо високим для запобігання циркуляції вірусу в багатьох країнах.

Найбільше хворих у минулому році було в Україні, причому сумарна кількість хворих на кір в країні вище, ніж в інших країнах європейського регіону разом узятих.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відомо, що в Україні було понад 53 тисяч хворих, а у інших країн регіону в цілому - трохи більше ніж 34 тисячі.

У Європі в 2018 році від кору загинуло 72 людини, з них 16 - в Україні.

Разом з тим варто відзначити, що заїкання – складне захворювання, яке потребує лікування не тільки у логопеда, але і у психотерапевта. Нещодавно вчені з Великобританії придумали новий спосіб лікування цього захворювання – вони провели ряд тестів, які зараз дозволяють застосовувати даний метод на пацієнтах.

Так в чому ж полягає саме лікування?

Цей метод вже почали застосовувати на пациэнтах. Людям, у яких є проблеми з мовленням, а саме заїкання, учені стимулювали мозок струмом. Після таких стимуляцій їх мова ставала набагато краще, і вони перестали заїкатися, навіть не вдаючись до послуг логопеда. Даний метод лікування був придуманий вченими у Великобританії.

Один із 20 дітей, згідно зі статистикою, має проблеми з мовленням. Зазвичай проблеми з мовленням починаються у дитинстві і проходять у певний вік. У більшості дітей проблема зникає так само несподівано, як і почалася, але у деяких вона може залишитися. Заїкання часто порівнюють з дальтонізмом, адже до хвороби більше схильні чоловіки, ніж жінки.

Вчені вирішили пошукати новий спосіб вирішення проблеми, більш швидкий, адже походи до логопеда і психотерапевта дають свій результат, але через певний час. Вони вирішили вдатися до техніки, яка називається "мікрополяризація".

Нагадаємо, смертельна хвороба атакувала Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", кір не пожалів підданих Супрун, викосив цілий департамент.

Також "Знай.ua" писав, що у жінки з ока українки витягли 30-метрового слизького монстра.

В Україні лютує епідемія кору