У дитячому садку міста Нетішин, Хмельницької області, зафіксовано спалах групового інфекційного захворювання.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби області.

Зокрема, наразі вже відомо, що станом на 26 січня до лікарів звернулись 8 дітей, які перебувають в одній дошкільній роботі.

"Станом на 25 січня до лікарів педіатрів КНП НМП "Центр ПМСД" звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу комбінованого типу №5" Теремок "(ясла-садок), місто Нетішин. Попередній діагноз - харчова токсикоінфекція.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Відзначається, що спалах інфекції міг розпочатись через порушення законодавства у сфірі санітарного благополуччя.

"До спалаху інфекції могло привести порушення законодавства в сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та в сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів. Всі матеріали про те, що трапилося направлені до правоохоронних органів", - заявили в Держпродспожив служби.

Разом з тим варто відзначити, що відомий український доктор Комаровський попередив українців про поширення нової вірусної інфекції, яка спалахнула в країні. Про те, як її можна діагностувати і вилікувати, доктор розповів на особистій сторінці в Instagram.

Норовірус – це гостра кишкова інфекція, механізм передачі якого – фекально-оральний і респіраторний. Вірус може виділятися блювотою.

Норовірус передається через їжу (найбільш небезпечні морепродукти), воду, контакт з хворими і його речами. Комаровський уточнив, що на сьогоднішній час основним шляхом розповсюдження інфекції в Японії і Сполучених Штатах Америки є зовсім не харчової, а контактно-побутовий шлях.

Доктор Комаровський уточнює, що вакцини або спеціального лікування від вірусу немає. Щоб уникнути можливості захворіти даним вірусом необхідно дотримуватися деяких правил: ретельно мити руки з милом, пити багато рідини, не забувати про правильній обробці та приготуванні продуктів.

Симптомами цієї хвороби є блювання, діарея, слабкість і блідість шкірних покривів. Хвороба може тривати від кількох годин до 2 діб. Також варто підкреслити і знати, що норовірус заразний. Навіть частинки пилу з інфекцією можуть передати захворювання.

Нагадаємо, дітям заборонили ходити до шкіл та дитсадків.

Як повідомляв "Знай.ua", страшна інфекція вбила одразу п'ятьох новонароджених українців.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заборонили життєво важливі ліки.

Смертельна хвороба: чому в Україні на спалах кору?