З початку 2019 року в Чернівецькій області на кір захворіли майже 800 осіб. Це найбільша кількість хворих за весь період спалаху кору, починаючи з 2017 року. При цьому, ускладнився і перебіг захворювання.

"В 2019 році у нас збільшилася кількість ускладнень внаслідок кору. Приміром, якщо за весь 2018 рік в області було зареєстровано 168 випадків ускладненого перебігу захворювання, то тільки за три тижні цього року вже зафіксовано 33 таких випадки. Зараз всі ці хворі знаходяться в обласних лікувальних установах". розповіла Оксана Андрієць

Незважаючи на інтенсивний епідемічний процес, буковинці нехтують вакцинацією своїх дітей. 7-8% батьків відмовилися щепити своїх дітей від кору і 6-7% ще в роздумах про необхідність імунізації.

"Загалом, на лікуванні в зв'язку з кором в ОДКБ зараз перебуває 34 дитини (від початку спалаху тут проліковано 630 дітей), а в інфекційному стаціонарі ОКБ лікуються 29 дорослих осіб (від початку спалаху тут проліковано 645 дорослих). Протягом трьох тижнів 2019 року загалом в інфекційних стаціонарах області проліковано 301 хворого на кір, 150 з них – діти." Оксана Андрієць

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зараз близько 14 % дитячого населення досі невакциновані через небажання батьків. Медики уточнили, що вакцина КПК є в достатній кількості.

У четвер, 24 січня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про виконання статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Дана норма законодавства, що регламентує обмеження на відвідування невакцинованими дітьми дитячих (виховних, навчальних, оздоровчих) закладів. Зокрема, у ній зазначено, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

На думку медиків, дане законодавство не стало новинкою. Воно функціонує вже кілька років. Проте рівень свідомості мешканців області змушує медичних фахівців відшукувати додаткові механізми для дотримання вимог цього Закону.

Нагадаємо, вже довгий час в Україні лютує епідемія кору.

Як повідомляв "Знай.uа", якої смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки.