В Україні тимчасово заборонили лікарський препарат "Етилен". Варто зазначити, що ці ліки - це сильнодіючий засіб-антисептик для дезінфекції рук, який використовують лікарі в різних сферах медицини.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Причиною такого рішення стала кількість флаконів, яка перевищує норму.

лікар
лікар

"На підставі надходження інформації від Головного слідчого управління Національної поліції України... щодо виявлення в обігу зразків лікарського засобу ЕТИЛ, розчин 96% по 100 мл, серії ET 010718, виробництва/з маркуванням виробника ТОВ "Виробнича фармацевтична компанія "Біо-Фарма ЛТД", Україна, у кількості 28 268 флаконів, які значно перевищують кількість, зазначену в сертифікаті якості виробника (10747 флаконів)... тимчасово забороняється реалізація та застосування лікарського засобу ЕТИЛ, розчин 96% по 100 мл, серії ET 010718, виробництв/З маркуванням виробника ТОВ "Виробнича фармацевтична компанія "Біо-Фарма ЛТД", Україна, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками", - заявили у відомстві.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що блогеро-міністр Уляна Супрун забула про страшну епідемії кору в країні і вирішила зайнятися своєю улюбленою справою - роздавати поради українцям в мережі. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сторінці Супрун в соцмережі Facebook.

Так, Супрун заявила, що продукти харчування впливають на потрапляння препаратів у кров і зазначила, що саме грейпфрути і цитрусові змінюють біодоступність деяких лікарських засобів. За словами Супрун, речовини, що містяться в грейпфрутах, руйнують стероїдні гормони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській, Одеській, Львівській областях та Києві зафіксували спалахи кору. Лікарі дали поради, як розпізнати хворобу і вберегтися від зараження.

Нагадаємо, волонтери терміново звернулися до українців за допомогою: на кону життя десятків героїв.

Як повідомляв Знай.uа чому ми отримуємо задоволення від музики: нейрологи запропонували свою теорію.

Знай.uа писав, генетики кинули виклик рідкісній аномалії геніталій: у пошуках причин і ліків.