Мешканці Миколаєва у соціальних мережах розповіли про випадки захворювання дітей ротавірусної інфекцією. В народі її називають "кишковим грипом".

Стурбовані батьки навіть зверталися до місцевих ЗМІ. Вони повідомили, що в п'ятницю, 18 січня, близько 10 дітей дитячого садка №141 були госпіталізовані, і їм поставили діагноз "ротавірусна інфекція".

У соціальних мережах місцеві жителі повідомляють про нібито масове та масштабний характер вірусу.

У прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА пояснили ситуацію.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"В даний час в обласній дитячій інфекційній лікарні перебуває 8 дітей, яким поставлений діагноз «ротавірусна інфекція». Це пацієнти з міста Миколаєва і всієї області. У тому числі за медичною допомогою звернулися двоє дітей з дитячого саду № 141. Підкреслюю: діти з різних груп", - повідомила співробітник прес-служби Ангеліна Крихели.

Медики відзначають, що ніякої епідемії немає, і ситуація штатна. За їх словами, мова йде про "про сезонне явище".

"Ніякої масовості немає. Надійшли дві дитини з різницею в добу", - повідомила Шамрай, началник міського управління здравооранения.

Ротавірусна інфекція – це гостра інфекція вірусної етіології з фекально-оральним механізмом передачі, що характеризується гострим початком хвороби, поєднанням симптомів ураження шлунка і кишечника з респіраторними проявами на початкових етапах захворювання. Причиною даного захворювання є ротавіруси.

Нагадаємо, наркоманів запропонували лікувати текстовими вправами.

Текстові вправи підвищують відчуття щастя у людей із залежністю до психоактивних речовин.

Як повідомляв Знай. ua, хвороба Альцгеймера будуть лікувати на клітинному рівні. Проти недоумства знайшли нову зброю.

Знай. ua писав, що медексперти вказали на "тихого вбивці" печінки. Хронічну хворобу печінки недарма називають тихим убивцею.