У Львові стався жахливий випадок поширення небезпечної інфекції. Так, 5 новонароджених відразу ж після появи на світ заразилися на кір.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Лікарня
Лікарня

Головний лікар львівської обласної дитячої лікарні Роман Герега заявив, що у малюків було виявлено висипання і підвищена температура. Більш того, у дітей відразу ж виникло ускладнення у вигляді пневмонії.

Відомо, що матері дітей захворіли на кір до пологів, але після появи на світ новонароджених захворювання проявилося. У однієї пацієнтки симптоми хвороби проявилися через два дні після народження дитини, у другої - через п'ять.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

лікарня
лікарня

Варто нагадати, що блогеро-міністр Уляна Супрун забула про страшну епідемію кору в країні й вирішила зайнятися своєю улюбленою справою - роздавати поради українцям в мережі. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сторінці Супрун в соцмережі Facebook.

Так, Супрун заявила, що продукти харчування впливають на потрапляння препаратів у кров і зазначила, що саме грейпфрути і цитрусові змінюють біодоступність деяких лікарських засобів. За словами Супрун, речовини, що містяться в грейпфрутах, руйнують стероїдні гормони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській, Одеській, Львівській областях та Києві зафіксували спалахи кору. Лікарі дали поради, як розпізнати хворобу і вберегтися від зараження. Кір - інфекційна хвороба, яка вражає дітей і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Ця інфекція є однією з основних причин дитячої смертності у світі.

Кір швидко поширюється - передається під час розмови, кашлю, чханні або будь-якому тісному контакті з хворим. При появі у людини перших ознак вірусу - вона вже поширює інфекцію.

Нагадаємо, кір в Україні відкрила другий фронт: лікарі розповіли, як розпізнати страшну хворобу.

Як повідомляв Знай.uа Україна на порозі епідемії, смертельна хвороба не щадить нікого.

Знай.uа писав, епідемія небаченої сили вдарила по українцях: батьки відмовляються рятувати дітей через релігію.