У горах Прикарпаття в понеділок буде зберігатися небезпека сходу снігових лавин.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Зокрема, рятувальники відзначили, що масштабна відлига може спровокувати сходження лавини.

"11 лютого, в результаті відлиги, в горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у неділю, 10 лютого, в Україні буде холодна похмура погода з мінливою хмарністю, переважно без опадів.

Наразі вже відомо, що у південній частині країни, а також у Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Харківській областях місцями можливий невеликий сніг.

Крім того відзначається, що у західних областях вдень термометр покаже від +2 до +6 градусів, а в ніч на неділю, 10 лютого.

У свою чергу на півночі країни вдень очікується від -3 морозу до +1 тепла, а вже наступної ночі стовпчики термометрів опустяться до -6-8 градусів морозу.

Проте ц центрі країни вдень синоптики прогнозують від 0 до -2 градусів, вночі термометри покажуть від -5 до -7 градусів. А в Житомирській і Вінницькій областях вдень буде трохи тепліше - тут повітря прогріється до +3 градусів тепла.

На сході України вдень термометри покажуть від 0 до -3 градусів, вночі температура в регіоні знизиться - від -6 до -8 градусів.

Разом з тим варто відзначити, що синоптики розповіли, що на територію України насувається новий сніговий циклон, який пожене перед собою теплий атмосферний фронт.

Крім того відзначається, що вже в понеділок, 11 лютого, західний кордон України перетне циклон з Європи. Тому в західних областях і частині регіонів центральних областей очікується дощова погода. У центрі, на півночі і південному сході без опадів. Однак температура повітря підвищиться ще більше: на 3-5 градусів, і там, де напередодні було до 2-4 морозу, в понеділок буде до +2-4 тепла.

У північних і східних областях від +2 до +4, у центральних від +3 до +6 градусів, на півдні від +5 до +10 градусів. У центральній частині України та на сході очікується хмарна погода з проясненнями. Крім того, очікується різке посилення вітру з поривами до 7-12 м/с.

Нагадаємо, мегаполіс став жертвою потужного шторму.

Як повідомляв "Знай.ua", на популярному курорті літак опинився в полоні снігової стихії.

Також "Знай.ua" писав, що температурні гойдалки розхитають нерви українців.

У Карпатах зійшла лавина, загинула одна людина