В окупованому Криму лінія берега почала невблаганно сповзати до моря, не дивлячись на бетонні укріплення

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що частини ґрунту масово сповзають у районі курортного селища Аршинцево, що під Керчю. Відзначається, що берег поступово сповзає до моря попри бетонні укріплення, які повинні були б його стримувати.

Згідно з офіційними звітами, окупаційна "влада" виділила десятки мільйонів рублів на протизсувні роботи, проте результатів цього вливання поки не видно. У квітні цього року має розпочатися тільки обстеження небезпечних ділянок.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У свою чергу жителі міста обурені тим, що російські чиновники не роблять активних дій, щоб убезпечити оселі кримчан.

Разом з тим варто відзначити, що Україна продовжує моніторити стан так званого Кримського моста лише з однієї причини

Зокрема, Георгій Тука розповів, що ймовірне падіння Кримського мосту може надовго замкнути акваторію Азовського моря, тому екологія обох морів вже зараз на межі катастрофи.

"Які можуть бути екологічні та економічні наслідки, зараз навіть спрогнозувати складно. Адже поки невідомо, де саме він завалиться, чи залишиться судноплавство чи ні. У якому стані льодохід буде в той момент і т.д. Тільки розуміння цього зупиняє мене від того, щоб з щенячим захопленням спостерігати, як це все падає", – стверджує він.

Більше того Тука розповів, що у Росії також пильно слідкують за словами українських вчених та політиків, які коментують стан Кримського мосту.

"Коли ми опублікували інформацію про просідання кримського моста з одного боку, а з іншого боку – підняття арки, то наші російські візаві почали відразу: хохляцький треш, фуфломети, і т.п. А на третій день в Керчі висадилася група російських вчених, проектувальників цього моста. Кілька десятків людей негайно розпочали працювати, щоб з’ясувати, що ж робити", – зазначив Тука.

Нагадаємо, Путін волоче іржаву армаду в Крим іншими шляхами.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін труїть Крим смертоносними відходами.

Також "Знай.ua" писав, що кримський міст розвалюється на шматки.

Нові докази російської окупації Криму | Крим.Реалії