Окупанти використовують дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у Керчі для незаконного видобутку піску.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

У повідомленні йдеться, що прокуратура Криму розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного забруднення Чорного моря.

У ході розслідування було встановлено, що після окупації Російською Федерацією півострова Крим, дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у місті Керч почали використовувати для незаконного видобутку піску.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

При цьому масштаби пограбування природних надр півосторову по-справжньому вражають. Обсяг видобутого піску збільшується з кожним днем, внаслідок чого бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж, оскільки злив відбувається безпосередньо в канал.

"При цьому токсичні речовини потрапляють до Чорного моря та створюють загрозу для здоров'я населення та природного середовища", – йдеться у повідомленні.

За фактом порушення відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). Слідство триває.

Нагадаємо, експерти заговорили про екологічну катастрофу в Чорному морі і, зокрема, в Керченській протоці.

Відомо, що видобуток в районі Верхньо-Чурбашського та Нижньо-Чурбашського хвостосховищ, де зберігалися отруйні відходи підприємства "Камиш-Бурунський залізорудний комбінат" може досить серйозно вплинути на екологічну обстановку в регіоні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, окупанти в Криму зруйнували дамбу, яка стримувала потрапляння небезпечних відходів у море.

Надзвичайна подія сталася на території Нижньо-Чурбашського хвостосховища, в окупованій Керчі. Російські окупанти незаконно добували пісок з урочища Плавні. Про це інформує проросійський сайт Керч.ФМ.

Також Знай.ua писав про те, що окупаційна влада Криму планує осушити русла найбільших річок півострова.