Експерти заговорили про екологічну катастрофу в Чорному морі і, зокрема, в Керченській протоці. Відомо, що видобуток в районі Верхньо-Чурбашського та Нижньо-Чурбашського хвостосховищ, де зберігалися отруйні відходи підприємства "Камиш-Бурунський залізорудний комбінат" може досить серйозно вплинути на екологічну обстановку в регіоні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України у соцмережі Facebook.

Так, за інформацією міністерства, на території Верхньо-Чурбашського хвостосховища площа видобутку піску збільшилася у 18 разів, а Нижньо-Чурбашського – в 3,2 рази.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"За наявною інформацією, роботи з видобутку токсичного піску проходять в безпосередній близькості від обвідного каналу, що з'єднує водойму поблизу Керчі з Чорним морем. При попаданні небезпечних речовин в цей канал, виникає небезпека потрапляння тих же речовин у Чорне море і Керченську протоку. Видобуток токсичного піску з хвостосховищ поблизу Керчі є прямим порушенням окупаційною владою екологічного законодавства. Крім того, проведення таких робіт створює надзвичайну ситуацію і загрожує життю і здоров'ю людей", – йдеться у повідомленні.

‼️ДІЇ ОКУПАЦІЙНОЇ ВЛАДИ РФ МОЖУТЬ СПРИЧИНИТИ ЕКОЛОГІЧНУ КАТАСТРОФУ В КЕРЧЕНСЬКІЙ ПРОТОЦІ ТА ЧОРНОМУ МОРІ ℹ️ Україна...

Geplaatst door Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України op Maandag 4 februari 2019

Варто нагадати, що окупанти в Криму зруйнували дамбу, яка стримувала потрапляння небезпечних відходів у море. НП сталася на території Нижньо-Чурбашського хвостосховища, в окупованій Керчі. Російські окупанти незаконно видобували пісок з урочища Плавні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свою думку в інтерв'ю Радіо Свобода висловив головний редактор видання "Морський бюлетень" Михайло Войтенко, коментуючи ситуацію з танкерами "Маестро" і "Кенді" під прапором Танзанії, що 21 січня загорілися в Чорному морі біля берегів Криму. Він припустив, що обмін вантажами між судами в нейтральних водах дає можливість не фіксувати його документально, такі дії здійснюють, зокрема, щоб уникнути санкцій.

Нагадаємо, Путін закрив пляжі для кримчан: виганяли кийками, дике відео.

Як повідомляв Знай.uа над Кримом помітили американський літак, окупанти напружилися.

Знай.uа писав, Політолог розповів, як Росія може створити "новий Майдан" в Україні: це вже почалося.