Міністр закордонних справ Словаччини, діючий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак запропонував українській стороні переглянути рішення про те, що вибори президента України будуть закриті для російських спостерігачів.

Про це стало відомо в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає прес-служба МЗС Словаччини.

Мирослав Лайчак

Лайчак висловив співчуття з приводу того, що українська Верховна Рада 7 лютого прийняла закон, який забороняє акредитацію в якості спостерігачів від Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) осіб з паспортами Російської Федерації.

Крім того, міністр Словаччини закликав українське керівництво до "пошуку всіх можливих шляхів", які забезпечать акредитацію всіх спостерігачів від БДІПЛ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Павло Клімкін

Нагадаємо, що нещодавно у Львові з'явилися скандальні зображення на білбордах. На них розміщені гасла передвиборної кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського, його самого і олігарха Ігоря Коломойського. Мер міста Андрій Садовий висловив свою думку щодо цього.

Як зазначив політик на своїй особистій сторінці у Facebook, такі провокаційні і помилкові білборди неприпустимі.

"Я категорично проти того, щоб кандидату в президенти в моєму рідному місті хто-небудь говорив "ти не маєш права балотуватися, тому що ти - клоун". Розміщення фейкових чорнушних бігбордів - річ неприпустима. У Львові таке вперше за багато років (відповідальність несе рекламодавець і він буде покараний)", - йдеться в повідомленні лідера партії "Самопомичь".

Раніше портал писав, Гриценко викликав Садового на бій один на один або командами, як йому зручно.

Також "Знай.uа" писав, що Володимира Зеленського атакували у Львові перед благодійним концертом Кварталу 95.

Також "Знай.uа" писав про те, що Садовий анонсував об'єднання з Вакарчуком: не бачу ніяких проблем.