У неділю, 10 лютого, харків'яни вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та міському наземному електротранспорті.

Цю інформацію повідомляє "Depo.Харків".

Відомо, що на площі Конституції зібралися близько 250 протестувальників. У руках вони тримали прапори україни, символіку кількох громадських організацій та плакати "Гепа! Метро по 8 грн. Останній термін?", "Господарник скінчився: метро Харкова – 8 грн, метро Дніпра – 4 грн".

На думку учасників акції, недавнє підвищення тарифів було економічно необґрунтованим і пройшло з порушенням процедур.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Депутат Харківської міської ради, член громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк наголосив, що збитки харківського метрополітену в минулому році склали близько 160 млн грн, на непрозорі закупівлі метрополітен щорічно втрачає 150–200 млн грн. Ще 120 млн грн прибутку від реклами, заявив він, метрополітен переводить на рахунок іншого комунального підприємства.

"Збитки перекладаються на пасажирів, харків'ян. На наступному тижні "Харківський антикорупційний центр" і я будемо звертатися до Окружного адміністративного суду. Будемо вимагати скасування рішення виконкому і в якості забезпечення позову зупинки рішення про підвищення вартості." Ігор Черняк

Також в акції брав участь екс-депутат Харківської міськради Дмитро Маринін. Він зазначив, що Антимонопольний комітет України вже з'ясовує обставини та правомірність підняття вартості проїзду в харківському електротранспорті. Екс-депутат переконаний, що від діяльності метрополітену прибуток отримує КП "Підземне місто", яке заробляє на рекламі та оренді торгових приміщень.

"Ми вимагаємо увійти в законне русло. Призупинити рішення про підвищення тарифів, так як були порушені процедури. Швидше за все, ми будемо подавати до суду, щоб зупинити рішення виконкому”. Дмитро Маринін

Портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Україні анонсували зміну принципів нарахування оплати за спожиті послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", український уряд вимагає від "Нафтогазу" перегляду діючих контрактів.