У Київському метро, на станції Тараса Шевченка, український художник Олександр Грєхов зобразив легендарного українського поета в образах знаменитих кіногероїв і історичних постатей. Варто відзначити, що виставка відбулася за підтримки Національного музею Шевченка і Київського метрополітену, передає ТСН.

Кияни та гості столиці можуть подивитися на Тараса Шевченка в образі Спайдермена, Дарта Вейдера, Термінатора, Вільяма Уоллеса з фільму "Хоробре серце", вченого Альберта Ейнштейна і інших.

Автори виставки, яка має назву "Квантовий стрибок Шевченка", вважають, що таким чином можуть спонукати молодь більше дізнаватися про життя українського поета, яке було набагато цікавіше, ніж це викладають в школі.

Під кожною ілюстрацією можна прочитати пояснення, як саме Шевченко пов'язаний з персонажем на малюнку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Для мене головне натхнення - спроба вийти за шаблонний образ, який існує у всіх підручниках, де Шевченко зображують старим, років за 60, хоча він був ще молодим. Хочеться показати його образ по-новому, що він може бути веселим, людиною, яку захочеться додати собі в друзі в Facebook", - розповів художник Олександр Гріхів.

Нагадаємо, сплав волі і науки: що створили сучасні художники з Тарасом Шевченком на очах у всіх киян.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Будівництво метро на Виноградар зрушила з мертвої точки: перші фото

Працівниками ПАТ "Київметробуд" проводяться роботи з облаштування будівельних майданчиків, необхідних для початку основних робіт з прокладання лінії метро на житловий масив Виноградар.

Цю інформацію повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на прес-службу підприємства.

Також "Знай.uа" писав про те, що Вокзальна і Золоті ворота: київську підземку змінять до невпізнання

Київська влада хоче в найближчі 2 роки витратити на розвиток київського метро приблизно 20 мільярдів гривень. Значна частина з них піде на будівництво двох станцій підземки на Виноградар.

Перші транші за цим проектом вже надійшли на рахунки метрополітену та роботи з продовження гілки до майбутніх станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» стартували.

Про це стало зрозуміло зі слів прес-секретаря глави КП «Київський метрополітен» Наталії Макогон.

За її словами, здачу станцій в експлуатацію намічають на лютий 2021 року. Однак, крім будівництва гілки на Виноградар, метро буде розвиватися і в інших напрямках. Приміром, мало-помалу станції будуть переводити на повністю автоматичний режим роботи в частині пропуску пасажирів, – відмовляться від касирів.