Кабмін запустив програму верифікації соціальних виплат і пенсій. Що це означає і чи означає це, що українці можуть залишитися без засобів до існування.

Про це розповіли представники уряду.

Як підкреслив заступник міністра фінансів Юрій Джигир, нова програма передбачає перевірку, моніторинг та нарахування соціальних виплат тим категоріям населення, хто дійсно потребує допомоги від держави.

"Верифікація спрямована на те, щоб допомогу з держбюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти мають витрачатися ефективно і прозоро, а допомога - надаватися адресно", - заявив Джигир.

злидні

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


На початку лютого у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9511 "Про верифікацію і моніторинг державних виплат". Документ підписав і затвердив Кабмін.

Таким чином, влада тепер ретельніше перевірятиме отримувачів соцвиплат та використання коштів. Крім того, посилиться перевірка українців, які оформляють соцвиплати. Оскільки нерідко трапляються випадки шахрайства, коли громадяни намагаються отримати від держави виплати, оформивши за підробленими документами.

Також під приціл влади потраплять ті українські пенсіонери, які виїжджають на заробітки за кордон.

Пенсії позбавлятимуть, якщо громадянин оформив її за підробленими документами. Виплати заберуть у пенсіонерів, які виїхали з України жити за кордон чи проживають на непідконтрольній уряду території країни. Також мають статус внутрішньо переміщеної особи, але не можуть його підтвердити.

пенсіонери

Нагадаємо, з березня українцям виплачуватимуть субсидії "живими" грошима.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці заплатять за воду по-новому. В Україні анонсували зміну принципів нарахування оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Також Знай.ua писав про те, що експерти порахували, як змінилась купівельна спроможність українців за рік та скільки продуктів можна купити на середню зарплату.

Дивіться: Дізнатись свій пенсійний стаж можна онлайн