Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму.

Про це він розповів на прес-конференції.

Зокрема, Климент відзначив, що звернеться до міжнародної спільноти через агресивні наміри російських силовиків відібрати українську церкву на території Криму.

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску - ред.) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції", - сказав він.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Більше того архієпископ відзначив, що проситиме послів ввести персональні санкції не лише проти тих, хто підписав постаному про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, а й безпосередньо проти керівництва Росії.

Він додав, що у рахі ліквідації Собору автоматично перестануть існувати ще вісім кримських парафій української церкви. Таким чином російські окупанти повністю ліквідують залишки української церкви на півострові.

Відзначається, що окупанти вимагають звільнити приміщення на початку березня.

Варто відзначити, що 28 січня в окупованому Криму так званий арбітражний суд ухвалив вилучити з власності Кримської єпархії УПЦ КП приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги.

Разом з тим варто відзначити, що Синод Православної церкви України створив православну місію допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі, яка буде займатися питаннями звільнення політв'язнів в РФ.

Митрополит Епіфаній розповів, що вже на першому засідання Синоду ПЦУ було створено спеціальну місію, яка займатиметься наданням допомоги жертвам кремлівської агресії.

"Тобто, на першому засіданні Священного Синоду ми звернулися особливу увагу на цю тему. Ми і відкрили таку місію, яка в майбутньому буде робити все для цього від імені нашої церкви, щоб українські політичні в'язні Кремля", - зазначив Єпіфаній.

Також він розповів, що очолюватиме місію архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Нагадаємо, московські попи залякують українських священиків.

Як повідомляв "Знай.ua", Епіфаній оцінив Томос-тур і помилки Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, що Епіфаній розповів про боротьбу ПЦУ із Росією.

На Волині чотири парафії УПЦ МП виступили за перехід до ПЦУ