Печерський райсуд Києва заарештував оперативного працівника Нацполіції, який бив лежачого активіста.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що слідчий суддя винесла рішення про арешт правоохоронця строком на 60 діб з можливістю внесення застави у 115 тисяч гривень.

При цьому у судовій залі перебувають активісти С14, який намагаються викликати співробітників СБУ, адже, за їхніми словами на акаунті правоохоронця у соцмережі розміщені матеріали підтримки "ЛДНР".

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що працівники Національнії та патрульної поліції запустили флешмоб "Я - бандерівець" з метою вибачитися за дії одного з правоохоронців, який під час зіткнення і затримання учасників радикальної організації С14 біля Подільського райвідділу поліції Києва крикнув "Лягай, Бандера!".

Зокрема, відповідні повідомлення на своїх сторінках в Facebook розмістили глава Нацполіції Сергій Князєв, заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевіч, глава Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький та інші.

Також до флешмобу приєднався радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Варто відзначити, що у суботу, 9 лютого, на Подолі у Києві поліція затримала учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" без жодних пояснень. Державне бюро розслідувань вже відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі.

У мережі з'явилося нове відео побиття активістів поліцейськими біля стін Подільського районного управління поліції в Києві. Правоохоронці, які били активістів зачасту використовували ту ж саму лексику, що у за часів сумнозвісного "Беркуту".

У свою чергу ачальник Головного управління Нацполіціі міста Києва Андрій Крищенко зазначив, що співробітники поліції проводили масові обшуки та відправили людей до відділку без жодних пояснень. За ці дії правоохоронцям загрожує ув'язнення до 8 років.

"Ми дивимося: там перша або друга частина. Це від 3 до 8 років. Коли буде обґрунтована підозра - матеріалами слідства, відеодоказами, можливо, і експертизами, їм може загрожувати до 8 років. Ця вимога статті 365 (Перевищення влади або службових повноважень, - ред.)", - повідомив Крищенко.

Нагадаємо, у мережі з'явилось нове відео побиття активістів у Києві.

Як повідомляв "Знай.ua", копи вперше розповіли, що сталося на Контрактовій.

Також "Знай.ua" писав, що охоронці Порошенка безжально порвали плакат активіста.

Побиття активістів на Подолі: громадські діячі розповіли деталі затримання