Перерахунок пенсій нам не загрожує. За словами експертів в планах уряду поки помста немає якихось проектів по перерахунку пенсій. Тобто ті, хто отримує спеціальні пенсії (держслужбовці, науковці тощо) можуть перейти на звичайні "цивільні" пенсії.

Згідно з аналітичними даними людям, які отримують пенсію відповідно до закону "Про державну службу" виявляються "в прольоті". Так, тепер всім спеціальним категоріям громадян варто задуматися. про те, щоб оформити "звичайну" пенсію, в якій враховується вік і стаж.

Для держслужбовців та науковців все залишиться без змін

Такий поворот подій пов'язаний в першу чергу з тим, що звичайні пенсії підпадають під закон «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», а саме сюди нещодавно були внесені правки, які передбачають підвищення пенсії.

Хвиля підвищення була викликана масовим перерахунком, який проходив у 2017 році. Виплати були збільшені для всіх категорій населення за винятком наукових працівників і колишніх держслужбовців.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

В органах пенсійного забезпечення перевіряли пенсійні справи і переводили на звичайну пенсію тих громадян, чиї виплати могли істотно зрости. Однак перевірки торкнулися не всіх пенсіонерів.

Перевірки пенсіонерів

Згідно з українським законодавством регулюючі служби не мають права зменшувати пенсію українським громадянам, відповідно, переклад пенсіонерів на інший, підвищений вид пенсій, для них також вигідний.

При цьому, згідно з реформою уряду пенсії, що виплачуються по закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» будуть рости і далі, а от пенсії держслужбовців поки «заморожені».

Нагадаємо, Хитрі ділки простягнули руки до грошей українців: список підозрілих схем

Як повідомляв портал Знай.ua Названо найдешевше м'ясо в Україні: і то не всім по кишені

Також Знай.ua писав, Скільки українці заборгували державі: оприлюднені жахливі цифри