Придбавши автомобіль українці не можуть бути впевненими, що залишена у дворі іномарка, стоятиме в цілості та безпеці. Зловмисники активно крадуть автівки, а прогалини в законодавстві та бездіяльність поліції жодним чином не сприяють вирішенню ситуації. Тому депутатів закликають переглянути норми щодо покарання за крадіжку автомобіля.

Про це пише "Автовод".

Зловмисники порушують закон, а в разі доведених злочинів відбуваються штрафами.

В законопроекті №8184 пропонували ввести нову норму – до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Документ не пройшов друге читання, його відхилили. У Верховній Раді вирішили прийняти нову ініціативу. Відповідальність за угон автомобіля або проникнення хочуть саджати на вісім років.

В законопроекті №10013 з'явилася окрема кваліфікація дій. Якщо в законодавство будуть внесені зміни, для викрадачів передбачено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затримання та евакуація неправильно припаркованих авто

В Україні набули чинності нові правила, згідно з якими неправильно припарковані авто, або транспортні засоби громадян-боржників, які розшукує держава, будуть затримуватися працівниками патрульної поліції. В разі, якщо проблемну ситуацію не вдасться вирішити на місці, тоді автомобіль евакуюють на штрафмайданчик, а водію повідомлять, куди прибути, щоб отримати квитанцію про сплату штрафу.

евакуація

Нагадаємо, в КМДА повідомили, що у столиці патрульні цілодобово будуть евакуювати неправильно припарковані автомобілі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві дівчина-водій на Audi влетіла в зупинку громадського транспорту, не впоравшись з керуванням через ожеледицю.

Також Знай.ua писав про те, що водіям повідомили, як повернути затриману за неправильну парковку автівку.

Дивіться: Нові правила паркування транспортних засобів та нові штрафи