Обіцяна монетизація субсидій для українців на практиці діє якось зовсім не так, як очікувалося. Замість того, аби компенсувати витрати, отримати реальний термін за "незаконну соціальну знижку" можуть навіть пенсіонери. Це в той час, коли міністр соціальної політики Андрій Рева заспокоював минулого року кожного – мовляв, система працюватиме нормально.

На це звернув увагу на сторінці у Facebook юрист Михайло Шнайдер.

"За минулий місяць Андрій Рева "Запрацював" 51 тисячу 168 гривень. А тим часом в Тернопільській області, правоохоронці відкрили Кримінальне провадження за фактом незаконного отримання субсидії 67-річної пенсіонерки. Жінці загрожує обмеження волі на строк до трьох років. Тільки вдумайтеся в це. У мене просто немає ні слова. Як же все-таки мав рацію Віктор Гюго. Рай багатих дійсно створений з пекла бідних", - зазначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В декларації міністра також, до речі, можна знайти багато цікавого. Приміром, у графі нерухомості Рева чомусь не вказує дату придбання та вартість. Приховує номери і реєстрації свого незавершеного будівництва, зазначаючи, що це "конфіденційна інформація".

Андрій Рева
Андрій Рева

Хоча електронні документи – це якраз той випадок, де про таємниці від народу не може бути й мови. Заробітна плата, пенсійні виплати, солідні готівкові рахунки у комерційних банках, все це дало йому можливість відпочивати за кордоном (приміром на елітних курортах Ізраїлю), повернутися звідти із засмагою, схудлим та повними щастя очами – це поки всі інші навіть не знають, коли дозволять собі відпустку, і чи дозволять взагалі.

Порівняно із ціновою політикою на тарифи для населення, вартість продуктів та одягу у магазинах, різниця між рівнем життя чиновника та простого українця відчутна одразу.

Дивіться: Андрій Рева живе на орендованій квартирі та зізнався, чому погладшав на посаді міністра

Нагадаємо, експерти порівняли рівень доходів у Польщі та Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", новий бос "Укрзалізниці" взяв приклад з Коболєва. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, як подорожчали комунальні послуги, продукти та транспорт до 2019 року.