З 1 травня поточного року в нашій країні змінюється проходження технічного огляду. У повідомленні головного сервісного центру МВС України говориться, що формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено. З 1 травня 2019 року паперовий бланк протоколу буде видаватися суб'єктами здійснення ОТК (обов'язковий техогляд) в комплекті з клеєвою міткою радіочастотної ідентифікації. Згідно з пунктом 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов'язаний закріпити підпис у правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішньої сторони.

Завдяки цьому нововведенню можна буде уникнути фальсифікації документів та органам буде набагато легше перевіряти чи допущений автомобіль до участі в дорожньо-транспортному русі.

Також на сайті можна ознайомитися з картою суб'єктів ОТК. Більш того, вам буде показано, де знаходиться ОТК в тому чи іншому місті, номер у реєстрі, контакти, категорії транспортних засобів, строк дії, чи є перевірка ГБО і деякі примітки.

Нагадаємо, що під Києвом спіймали групу грабіжників, які напали на інкасаторську машину. З машини було викрадено майже два мільйони гривень. Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", всі нововведення в правила дорожнього руху з 2018 року показано в інфографіці. Серед найголовніших - це обмеження швидкості руху.

"Знай.uа" також говорив про права велосипедистів, і про штрафи в разі порушення цих прав. З 2018 року правила для велосипедистів посилили і, зрозуміло, збільшили штрафи.