Нещодавно в Україні набув чинності закон про протидію булінгу.

За булінг передбачений штраф - 850-1700 грн або громадські роботи на 20-40 годин. Якщо це сталося повторно протягом року або ж порушувала група осіб, то штраф становитиме 1700-3400 грн або громадські роботи на строк 40-60 годин.

Неащодавно Бориспілький районний суд Київської області призначив штраф у розмірі 850 грн матері дівчини-підлітка, яка виставила непристойне фото своєї однокласниці в Instagram.

Суд розглянув справу та призначив покарання за порушення статті 173-4 Адміністративного кодекса України, тобто психологічне і сексуальне насилля із застосуванням засобів електронних комунікацій, та визнав, що це могло зашкодити психічному здоров'ю постраждалої дівчини.

Мати звинуваченої визнала провину, через що суд призначив штраф у розмірі 850 грн. Також мати правопорушниці заплатить судовий збір у розмірі 384 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Закон набув чинності 19 лютого 2019 року.

Нагадаємо, під Києвом школярки жорстоко розправилися з однокласницею: за справу взялася поліція. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом побиття школярками 14-річної мешканки села Вишеньки Бориспільського району Київської області. Провадження відкрито за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), сказали в поліції Київської області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що Закон про буллінг набуває чинності: українцям розкрили всі подробиці. Правила поведінки учня та план заходів, спрямований на запобігання і протидію буллінгу, повинен розміщуватися на сайті навчального закладу. Крім того, повинна бути інформація про реагування на заяву, а також як конфіденційно подати заяву про випадок буллінга.

Також "Знай.ua" писав, що Притула застеріг українців від найстрашнішого. На це у своєму Facebook звернув увагу український гуморист Сергій Притула. Нещодавно він випадково натрапив на відео, яких у мережі сотні: школярі гуртом забивають хлопця, кулаками в обличчя, ногами в живіт. А потім ще й "контрольний" у голову. Ведучого так зачепили жорстокі кадри, що він вирішив звернутися до небайдужих.