Єпископ Макарівський РПЦ (раніше УПЦ МП) і намісник "Десятинного монастиря" в Києві о. Гедеон (Юрій Харон) не був допущений в Україну. Його депортують з країни.

Про це розповів його колега і помічник, протодиякон Антоній у відео, яке було опубліковано в Facebook.

За словами Антонія, власник паспорта РФ Харон був затриманий в аеропорту "Бориспіль", тоді як сам помічник був пропущений на територію України.

У прикордонній службі підтвердили затримання в аеропорту намісника Десятинного монастиря УПЦ МП архімандрита Гедеона (Харона).

"У нього вилучено український закордонний паспорт, оскільки у даної особи є громадянство кількох країн. У в ході розмови зі священнослужителем виявилося, що він займається антиукраїнською пропагандою і активний адепт "русского міра".

Нагадаємо, Священики ПЦУ почали отримувати смс-ки з погрозами і помилками: що це за мова


У Житомирській області священики, які перейшли у Православну церкву України, отримують смс-повідомлення з погрозами від ієрарха УПЦ Московського патріархату.
Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії Православної церкви України.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Епіфаній показав не святі плани Росії на Україну: розгойдували човна зсередини
Митрополит Єпіфаній нещодавно розповів, яких зусиль коштувало Україні створення ПЦУ і отримання Томосу-Російська Православна Церква постійно намагалася цьому перешкодити, хоч і не прямо.

Як відомо, 15 Грудня 2018 року на об'єднавчому соборі в Стародавній Софії Київській з'явилася на світ Православна Церква України (ПЦУ). І там же її головою обрали тоді ще 39-річного Єпіфанія, колишнього керуючого справами УПЦ Київського патріархату.

Також "Знай.ua" писав про те, що За методичкою Путіна: московські попи залякують українських священиків
Російські попи взялися переслідувати і погрожувати священикам з Житомирщини, які вирішили приєднатися до лав ПЦУ.

До таких дій вдався ієрарх РПЦ в Україні митрополит Овруцькиий і Коростенський Віссаріон. Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії ПЦУ.

"На священиків, які перейшли у Православну Церкву Україна, чиниться тиск ієрархом Російської Церкви в Україні митрополитом Овруцьким і Коростенський Віссаріон. Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами і закликами до покаяння", - йдеться в повідомленні.