Українці рекордно заборгували за електроенергію - експерти назвали суму несплаченої комуналки за 2018 рік, вона в рази перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні йдеться, що у 2018 році заборгованість споживачів за електроенергію в Україні зросла з 28,9 мільярда гривень до 33,6 мільярда гривень, що у відсотковому співвідношенні становить різницю у 16%.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Сумарна вартість спожитої електричної енергії споживачами у 2018 році становила 195,081 млрд грн (з ПДВ), заборгованість споживачів на початок 2018 року - 28,942 млрд грн (з ПДВ), на кінець року - 33,611 млрд грн (з ПДВ), приріст заборгованості за рік становив 16%, або 4,67 млрд грн", - заявила Кривенко.

У фізичному вимірі, за даними НКРЕКП, споживання електроенергії в Україні у минулому році становило 105,156 млрд кВт-год., що на 0,2% більше, ніж у 2017 році.

Нагадаємо, Кабмін хоче аби борг у 80 мільярдів гривень, який постійно росте через заборгованість за житлово-комунальні послуги, частково сплатити споживачі.

Комуналка
Комуналка

Про це заявив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус у себе на сторінці Facebook.

"Скоріш за все, ми вже пройшли точку неповернення, коли ці борги стають в принципі непогаєшамі і єдиний спосіб - це їх списати/закрити бюджетом", - написав у себе в пості Андрій Герус.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на кінець 2018 року борг українців за використану електричну енергію становив 33,611 млрд грн, що на 16% більше, ніж на початок 2018 року.

комуналка
комуналка

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЭКУ) Оксана Кривенко, передає "ХВИЛЯ".

Також Знай.ua писав про те, що українці в середньому витрачали на оплату комунальних послуг у III кварталі 2018 року 8,0% від загальних грошових витрат.