Стало відомо, що вже з 1 січня нового року послуги на електроенергію клієнтам в Україні будуть надавати відразу дві компанії - оператор системи розподілу і компанія-постачальник електрики. Інформація про зміни вказується в законі "Про ринок електричної енергії".

Так, оператор системи розподілу буде діяти виключно за розподілом електроенергії та експлуатації електромереж. При цьому компанія-постачальник буде займатися постачанням електроенергії споживачам, а також відповідати за нарахування платежів і розрахунки.

У той же час на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі", щоб продовжити споживати електроенергію як зазвичай, необхідно приєднатися до Публічного договору на постачання електроенергії постачальником універсальних послуг - "Київські енергетичні послуги", а також окремо - до договору про надання послуг з розподілу електроенергії "ДТЕК Київські електромережі".

"Клієнтам зовсім не потрібно спеціально відвідувати Центри обслуговування клієнтів або телефонувати в колл-центр, щоб приєднатися до цих договорів. Держава передбачила спрощену процедуру приєднання: все, що необхідно зробити, - це продовжити користуватися послугами та своєчасно оплачувати рахунки. Клієнту необхідно зробити це в лютому 2019 року, в момент оплати послуг за січень 2019 року", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що в подальшому у клієнтів залишається всього один рахунок за електроенергію, проте в ньому з'являться два окремих рядки: вартість послуг з розподілу і вартість електроенергії. Зміна в структурі тарифу не означає його збільшення.

Перший оновлений рахунок за електроенергію, спожиту в січні, клієнти отримають вже в лютому цього року. Всі розрахунки проводяться через постачальника електроенергії.

"Якщо ви оплачуєте рахунки через банк, інтернет-банкінг, у лютому 2019 року необхідно вказати нові реквізити одержувача - компанії-постачальника. Реквізити будуть на сайтах і в перших рахунках постачальника, які будуть доставлені клієнтам у лютому 2019 року", - пояснили в ДТЕК.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року в Україні подорожчали послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV і інші технології.

Як повідомляв портал Знай.uа, з 1 січня 2019 року в Україні подорожчали тарифи на опалення і гарячу воду.

Також портал Знай.uа писав, що скоро блакитне паливо знову подорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ і виростуть ціни на інші послуги і продукти.