Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр України, розповів де і коли можна отримати субсидії.

В Україні практично чотири з половиною мільйонів людей отримують субсидію. Сімдесят відсотків з них-це пенсіонери. Залишилися трохи більше мільйона людей - це працездатні громадяни, але з якихось причин вони потребують допомоги нашої держави.

Насправді, це і не дивно. Адже середня зарплата в країні становить близько шести тисяч гривень. З урахуванням того, що мінімалка не дотягує і до п'яти тисяч гривень. Ми мовчимо вже про пенсії. Якщо логічно подумати, то на оплату комунальних послуг в місяць ми витрачаємо більше тисячі гривень (залежно від площі), ще потрібно купувати продукти (це ще дві тисячі на одну людину в місяць), ще яку-небудь одяг, гроші на проїзд і дрібні витрати. Якщо все це підрахувати, то українці стають перед вибором: їжа або житло? Тому субсидії - це хороший вихід з ситуації, але і там є свої недоліки, які не дозволяють всім її отримувати.

Де і як отримати субсидію?

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пенсіонери зможуть отримати її в "Ощадбанку" або в "Укрпошті", коли прийдуть за своєю пенсією. Ті, які ще не отримують пенсію, їм прийде оповіщення на мобільний пристрій. Далі їм потрібно буде звернутися у відділення "Ощадбанку", відкрити рахунок і за системою оплачувати послуги.

Нагадаємо, українцям розповіли про кілька можливих варіантів оформлення субсидій.

Також Знай.uа писав про те, що чиновники знайшли лазівку як не виплачувати субсидії. Будьте уважні!

Раніше портал Знай.uа повідомляв про відомих махінаціях українців з субсидіями.