Борги українців за комуналку з кожним днем стають все більше і більше. Це відбувається з-за того, що ціни ростуть, а зарплати стоять на одному місці. Проте маємо те, що маємо, і треба якось з цим справлятися.

Подейкують, що з боржниками навіть будуть судитися за борги. Розберемося, що нас чекає?

гроші
гроші

За минулий рік борг зріс до 55,6 млрд грн, порівняно з 2017 роком сума зросла на сімдесят відсотків. За попередньою інформацією, влада зрозуміли, що виживати і платити космічні суми за комуналку просто неможливо, і решли списати всі борги.

Зі слів голови НКРЭКУ Оксани Кривенко, сумарна вартість спожитої електричної енергії споживачами у 2018 році склала 195,081 млрд грн, заборгованість споживачів на початок 2018 року 28,942 млрд грн, на кінець року 33,611 млрд грн, приріст заборгованості за рік склав 16%, або 4,67 млрд грн.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

І це ще не всі борги. Голова НКРЭКУ Андрій Герус заявив: "Варто відзначити, що борги населення в загальному обсязі заборгованості за електроенергію становлять лише близько 5 млрд грн, а решта 28 млрд грн — це борги підприємств, бюджетних установ. І це логічно: для підприємств сьогодні тарифи на 150% вище, ніж для населення. Очевидно, що існує прямий зв'язок: чим вищий тариф, тим вище борги".

До речі, законопроект уже відправлено у Верховну Раду на розгляд. Пропонується списати 80 млрд грн.

Незважаючи на це, варто зазначити, що в Україні були випадки, коли боржника відключали воду, газ або електрику за борг. Більше того, були преценденти, коли в судовому порядку боржники позбавлялися квартир.

Нагадаємо, борги за комуналку можуть зробити українців бездомними.

Як раніше повідомляв Знай.uа, відомі кілька варіантів отримання субсидії.

Знай.uа писав, що потрібно зробити, щоб отримати субсидію і скільки вам дадуть.