93-річну довгожительку Надію Шаригіну з міста Кам'янка-Бузька Львівської області офіційно визнали найгнучкішою бабусею України. Про це повідомили в Національному реєстрі рекордів України на своїй сторінці в Facebook.

"Надія Шаригіна з міста Кам'янка-Бузька відтепер офіційно визнана найгнучкішою бабусею України. Вона виконала поздовжній шпагат в 93 роки", – йдеться у повідомленні.

Як запевняє старенька, змолоду не сідала на шпагат і особливо спортом не займалася.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Це все як на пенсію пішла, як на роботу ходила, я не займалася тим, город був, свиня була, корови, правда, не було", - каже рекордсменка.

Почала займатися у 60 років, коли вийшла на пенсію і з'явилося більше вільного часу. Зараз жінка щодня виділяє на розтяжки по дві години, розминка є обов'язковою.

А ще дотримується здорового харчування: жирного не їсть, кави не п'є. Багато ходить пішки, на місці довго всидіти не може.

На весь світ у Надії Анатоліївни є тільки одна конкурентка - 95-річна американка. І, можливо, українській пенсіонерці незабаром вдасться її обійти.

До речі, свій рекорд Надія присвятила онуку. Сісти на шпагат колись її надихнув саме він: маленьким ходив на танці і вправи на розтяжку ніяк не вдавалися. Тоді 64-річна жінка вирішила допомогти.

"Якщо після цієї новини хоча б кілька сотень українських бабусь займуться собою і покажуть онукам і правнукам те, що можна робити в такому віці, значить ми свою місію виконали", - додає президент Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін.

Нагадаємо, Уляні Ярошенко з Коломиї виповнилося 100 років. Жінка все життя пропрацювала у колгоспі на фермі, і здається, що саме завдяки наполегливій праці вона змогла дожити до такого поважного віку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Айрін О‘Ши з Австралії нещодавно виповнилося 102 роки, проте жінка сповнена сил і готова підкорити будь-яку вершину. У Айрін 11 чудових правнуків. А ще вона стрибає з парашутом!

Також "Знай.uа" писав, 106 років – не привід відмовлятися від веселощів разом з молоддю і не мати шкідливих звичок. Так вважає британська довгожителька Медлін Дай, яка поділилася з місцевим виданням секретом свого довголіття та щастя.