Лікар-педіатр Євген Комаровський нещодавно дав кілька важливих порад батькам, чия дитина погано спить уночі – постійно прокидається, нервує, і тому подібне. Всі свої думки з цього приводу він зібрав в одному ролику.

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

"…міцний нічний сон дитини - це одна з головних умов фортеці сім'ї. А для цього мама і тато повинні попрацювати вдень і знати основні фактори, що сприяють хорошому сну", - йдеться у коментарі до відео.

Дитячий сон
Дитячий сон

Дві основні причини, з яких малюк може вередувати: голод (у більш ранньому віці) і спрага. Педіатр впевнений, що потрібно придбати гідрометр та встановити у квартирі зволожувач повітря.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Вони, до речі, бувають дуже універсальними: у вигляді іграшок. Дитина автоматично буде ближче сідати до такого приладу, якщо він нагадує яблуко, тваринку, чи героя мультфільму. Загалом, варіантів чимало, аби тільки підключити фантазію.

Дитячий сон
Дитячий сон

Комаровський додав, що не можна в жодному випадку збивати графік дитини. Якщо ви кілька разів встанете, аби погодувати, аби дати води (заспокоїти, зводити у туалеті і так далі), то з часом вами просто будуть "маніпулювати".

Дитячий сон
Дитячий сон

Треба привчати робити це все у той час, коли зручно батькам. Але зовсім інша причина дитячого безсоння – відсутність благополуччя у родині. Навіть якщо ви думаєте, що при дитині нічого зайвого не сказали, вони розуміють значно більше.

"Родина, яка півночі танцює біля дитини, перестає бути щасливою. Мама і тато, котрі не виспалися - ходячі джерела конфліктів", - підсумував Комаровський.

Дивіться: Чому діти прокидаються вночі? Версія Комаровського

Нагадаємо, Комаровський розповів усе про грудне вигодовування.

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський пояснив, як без ліків збити температуру.

Також "Знай.ua" писав, названо ранні ознаки раку, про які необхідно знати кожному.