Українські банки не дуже розташовують до себе довіру громадян, оскільки ніхто не може передбачити, що станеться з ними через деякий час. Враховуючи, що фінансовий добробут українців залишає бажати кращого, природно, що кожен сильно переживає за збереження своїх тяжко зароблених грошей. У той же час, тримати їх вдома небезпечно, та і безглуздо, тому люди, як правило, несуть їх у банки і кладуть на депозити, в надії хоч трохи примножити свої заощадження.

Проте, як вже неодноразово подмечалось, надійними українські банки назвати, на жаль, не можна, і через деякий час можна зіткнутися з необхідністю бігати по різних інстанціях і вимагати повернення своїх грошей, замість того, щоб спокійною отримувати відсотки. Мабуть, саме такі побоювання і змушують жителів нашої країни обнуляти свої депозити і знаходити своїм заощадженням інше застосування.

За січень поточного року обсяг гривневих депозитів в українських банках скоротився на 0,3% – до 538,6 мільярда гривень, а валютних (у доларовому еквіваленті) – на 1,2%, до 13,2 мільярда доларів, про що повідомляє УНІАН, посилаючись на дані Національного банку України.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Залишки за гривневими кредитами за цей період скоротилися на 2,1% — до 598 мільярдів гривень, за валютним — на 0,4%, до 16,5 мільярда гривень. Обсяг гривневих депозитів в українських банках за 2018 рік зріс на 10% – до 539,7 мільярда гривень, валютних – скоротився на 2,4%, до 13,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Нацбанк встановив нову схему переведення в готівку та легалізації грошей, яка вимагає участі багатьох фінансових компаній. Схема є багатоступеневою і в ній замішані безліч фізичних осіб зі споживчими кредитами.

Як повідомляв портал "Знай.иа": підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк випустили з-під варти. Як стало відомо, такий кричущий випадок стався внаслідок внесення застави у розмірі 2,5 мільйонів гривень.

ТакожЗнай.иа" писав, що українцям розповіли про три индексації пенсій, а також про те, кого вони торкнуться в першу чергу.