З 1 травня 2019 року в Україні набувають чинності нові правила техогляду. Окрім того, що зміниться порядок проходження перевірки технічного стану транспортного засобу, також водіям видаватимуть спеціальні мітки з радіочастотною ідентифікацією, які потрібно буде приклеїти у правій частині вітрового скла з внутрішнього боку. Усе це робиться задля того, щоб уникнути фальсифікації протоколів на СТО. У поліції впевнені, що тепер порушників буде значно менше.

Зміни відбуваються планово, адже Україна до 2020 року має перейти на європейські норми техогляду. Про все це повідомили у Головному сервісному центрі при Міністерстві внутрішніх справ.

Якщо водій вирішить здійсниити ОТК, йому видадуть паперовий бланк разом із міткою радіочастотної ідентифікації. Ці мітки можна буде зчитувати за допомогою спеціальних приладів - вони допомагатимуть перевірити чи автомобіль допущений брати участь у дорожньому русі. Усі ті, хто отримав бланк старого протоколу, мають право ними користуватися до кінцевого терміну дії.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Юристи вважають, що нарешті буде створено єдиний реєстр, а також зазначають, що подібні нововведення наближають українське законодавство до європейського.

Нагадаємо, українських водіїв попередили про нову зобов'язалівку. Водії механічного транспорту повинні мати при собі поліс обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ) або ж візуальну форму поліса в паперовому або електронному вигляді, якщо водій уклав внутрішній електронний договір.

Як повідомляв раніше Знай.ua, що може розвалитися прямо на дорозі: стало відомо, які авто краще не купувати. В Україні з початку 2018-го року ввезли понад півмільйона вживаних автомобілів з Європи. У пошуках дешевого автомобіля українцям часом вдається купити не лише старі автівки, але й моделі, які зовсім нікому не потрібні.

Також Знай.ua писав, Jaguar зробив авто більш людяними: відео. Авто майбутнього зможуть відображати свою траєкторію їзди, що істотно зменшить кількість ДТП на дорозі.