Днями на фронті відбулася чергова маленька перемога. Нашим військовим вдалося "заткнути" притулок бойовиків за допомогою новітньої української розробки. Так, на просторах Facebook нещодавно був викладений цікавий ролик авторства 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. князя Костянтина Острозького. Ситуація виявилася досить цікавою, так як цю укріплену вогневу точку було неможливо знищити з мінометів (в силу дотримання заборон прописаних в мінських домовленості). В цьому розумінні з юридичної сторони ПТРК "Корсар" є чимось зовсім іншим.

Наші хлопці на навчаннях

"З однієї і тієї ж точки ворог протягом декількох днів докучав нашим бійцям. Цей ДОТ знищити мінометами українська сторона не могла, адже вони заборонені мінськими домовленостям", - описали ситуацію в 30 ОМБр.

При цьому військові додали, що постріл з українського протитанкового ракетного комплексу "Корсар" за фортифікаційної споруди окупантів - "це зовсім інша справа".

Наслідки потрапляння з ПТРК по ДОТу

Цей вид озброєння по праву можна вважати інноваційним. Так, тут використовується напівавтоматична система наведення з використанням технології лазерних променів. Виявлення, а в подальшому і наведення ракети відбувається за допомогою оптичного та інфрачервоного прицілів, що дозволяє нашим бійцям вести стрілянину фактично в будь-яких погодних умовах. Стартова вага ракети - 8,7 кг, дальність стрільби - до 2,5 км.

Нагадаємо, Бойовики "ДНР" залишилися вмирати: лікарі покинули окуповані території. «В молодій республіці не вистачає лікарів. Як же так? Ніхто не хоче працювати за 1500 грн заради російського світу. Все до фашистів і карателям поїхали», — написав журналіст.

Як повідомляв портал Знай.ua, Злочин Путіна на Донбасі потрапило на відео: нова зброя для вбивць українців. Безпілотник СММ ОБСЄ зафіксував новітнє російське зброю.

Також Знай.ua писав, що окупанти змушують людей працювати за 5 тисяч: на користь бойовикам. У окупованій російськими бойовиками Донецькій області заборонили зарплати вище 12 000 рублів. Так, заборона відноситься до місцевих підприємців і керівників державних підприємств". Згідно з інформацією, розпорядження викликано необхідністю "підтримки "престижного" рівня грошового утримання бойовиків".