Українців продовжує приваблювати Польща не тільки для тимчасових заробітків, але і для еміграції на ПМЖ. Левова частка всіх іноземців, які переїхали до Польщі протягом останніх кількох років – це наші з вами співвітчизники. Так. Протягом 2018 року близько 5200 іноземців стали громадянами Польщі, і більшість з них – українці, пише УНН з посиланням на Польське радіо.

"У 2018 році громадянами Польщі стали 5200 осіб, це рекордний показник з моменту введення більш ліберального закону для іноземців у 2012 році. Для порівняння в 2017 році польське громадянство отримало 4300 осіб, а в 2016 - 4 100. У той же час близько третини заяв було відхилено", - наголошується в повідомленні.

Основним критерієм для отримання польського громадянства є знання польської мови. Тому іспит з польської мови є дуже складним. Незважаючи на те, що протягом 2004 - 2014 років, найбільш успішно його становили українці, а також росіяни, білоруси та жителі США.

Нагадаємо, українців порадували безвизом з ще однією країною: гайда в теплі краї.

Про це повідомляє аргентинське посольство в Україні

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Громадяни України зможуть перебувати на території Уругваю без візи протягом 90 днів.

Для безвізових поїздок потрібен діючий закордонний паспорт або посвідчення моряка або посвідчення для повернення в Україну (якщо паспорт загублений).

Нагадаємо, Українських заробітчан заманюють на роботу без візи: ще одна дорога відкрита

Відтепер українці можуть приїхати до Польщі в рамках безвізу і самі знайти вакансію і отримати необхідні документи для працевлаштування.

Про це повідомила прикордонна служба Польщі. Виявляється, громадяни України, маючи біометричний паспорт, в рамках безвізового режиму, у Польщі мають право легально просити у держави про дозвіл на роботу або про так званому "освядчении" – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Працювати буде нікому: експерт шокував зворотною стороною безвізу

Населення України скоротиться на 6,8% - до 39,5 млн осіб до 2030 року.

Про це повідомляє "Хвиля".

Більш того директор Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ Елла Лібанова розповіла, що частка працездатного населення зменшиться на ще більший відсоток, в тому числі через трудову міграцію і може скласти близько 24 млн українців в цілому.