У Верховну Раду України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів у році. Планується зробити вихідним День Європи.

Відомо, що до святкування цього дня Україна приєдналася ще у 2003 році. Примітно, що цей день святкується у третю суботу травня. Незважаючи на це, в Європі святкують цей день дев'ятого травня. Тому що саме дев'ятого числа була проголошена Декларація Шумана.

Робер Шуман - це міністр закордонних справ Франції. Тоді, 9 травня, він запропонував об'єднати металургійну, железнорудную і вугледобувну промисловість Франції і Західної Німеччини. Зрозуміло, пропозиція була реалізована. В наслідок цього і склалося Європейське об'єднання вугілля і сталі. Більш того, Робера Шумана вважають батьком-творцем Європейського союзу.

В честь цього дня шість народних депутатів подали законопроект до Верховної Ради, щоб в українців з'явився ще один вихідний день.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тим не менш рано радіти. Чому? Тому що, якщо закон вступить в силу, то він абсолютно нічого не дасть громадянам України. Цей законопроект безглуздий тим, що дев'ятого травня українці відзначають День перемоги.

До речі, 9 травня і є вихідним днем. Якщо б День Європи продовжував святкується в третю суботу травня і депутати запропонували зробити цей день вихідним, тоді так. Українців можна було б порадувати. А та ситуація, яка складається зараз, здається, що над нами вирішили просто посміятися.

Нагадаємо, скільки вихідних буде в українців лютого 2019 року.

Як раніше повідомляв Знай.uа, погода на вихідних нас порадує. Позначка термометра в неділю підніметься до восьми градусів тепла.

Знай.uа писав, кого з українців в 2019 році очікує удача, а кого розчарування.