В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, у Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнерів.

Про це стало відомо завдяки сюжету ТСН.

Співробітники комунальних служб намертво заварюють сміттєпроводи в цих багатоповерхівках – операція "ліквідація" неминуча. Жителі, які виходять на шум у коридорі, кажуть, що давно пора.

"Ми не проти, ми цього дуже давно чекали, нарешті дочекалися", - говорить мешканка багатоповерхівки Ольга Сименина.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тому що ніби як комфортна зручність виливалася у брудні калюжі і нестерпний сморід у під'їздах.

"Запахи такі, що нічого не зробити. Наші люди тепер знахабніли зовсім. Може каструлю борщу винести і вилити в смітник, і картоплю висипати, і чорт знає що", - каже сусідка Катерина Бзова.

Голова ОСББ Сергій Лупак стежить за порядком.

"Вхід до контейнерського майданчику у нас здійснюється через кодовий замок, доступ до кодового замка мають виключно мешканці будинку, ну, і хлопці, які вивозять тверді побутові відходи", - показує він.

Завдяки облаштуванню такого майданчика будинок має 300 грн доходу на місяць, тому що пластик і скло здають на переробку. На сусідній вулиці схожий сміттєвий комплекс вже для пари п'ятиповерхівок – його теж створили самі мешканці. А на початку літа міська рада зобов'язала всі приватні жеки Тернополя облаштувати такі майданчики у кожному дворі. Тобто контейнери, які стояли поруч із вхідними дверима багатоповерхівок, прибирають і переміщують на сміттєвий майданчик, не менш ніж за 20 метрів від багатоповерхівок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайська влада прийняла рішення на невизначений термін закрити базовий табір Евересту в Тибеті для туристів, щоб прибрати сміття. Про це пише South China Morning Post.

Нагадаємо, Еверест закрили через тотальне свинство альпіністів: тонни сміття.

Як повідомляв Знай.uа у центрі Києва схопили небезпечну шахрайку: гіпнотизувала і відбирала останнє.

Знай.uа писав, неадекватний винуватець ДТП домагався копів прямо на камеру: я хочу, а мені не дають.