Міністр фінансів України Оксана Маркарова розповіла про величезний стрибок економіки в останні три роки.

Про це вона розповіла в інтерв'ю.

Зокрема, за словами профільного міністра лише в останні три роки поспіль економіка України зростає, хоча мало хто вірив, що вдасться швидко її стабілізувати.

"Уже 12 кварталів поспіль економіка України зростає. Інфляція - менше 10%. Золотовалютні резерви на сьогодні найвищі за останні 5 років", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що в Україні з 1 березня повинні вирости пенсійні виплати.

Зокрема, експерт Олексій Плотников відзначив, що завдяки розмитненню євроблях величезні суми потрапили до державного бюджету, які можна витратити на свій погляд. При тому, що вже фактично через місяць в Україні відбудуться президентські вибори.

"Це підвищення не передбачалося в законі про держбюджет на 2019 рік, який приймали в кінці минулого року. Це абсолютно інша, позапланова карта, що з'явилася в рукаві завдяки надходженню в бюджет додаткових коштів. І розіграна вона буде напередодні виборів найвишуканішим чином", - розповів експерт Олексій Плотніков.

У свою чергу економіст Віктор Скаршевський зазначив, що українським пенсіонерам все не потрібно очікувати на величезні підвищення.

"Я думаю, що грошей дадуть не всім - їх просто занадто мало. Середню надбавку можна оцінити дуже приблизно. Витрати Пенсійного фонду в цьому році 398 млрд грн. Збільшення її на 5 млрд складе всього 1,3%. Беремо середню пенсію 2 600 ., множимо на 1,3%, отримуємо 32 грн., але так як індексуються виплати відразу за 2 роки - 2015 і 2016, то індексація, якщо її розподілити на всіх, підвищить пенсії всього лише на 15 грн. Це, звичайно, дуже грубі підрахунки", - розповів економіст Віктор Скаршевський.

За прогнозами експертів, підвищення виплат варто чекати тим, хто отримує мінімальні пенсії.

Крім того варто відзначити, що за декілька тижнів українці отримають перші "живі" гроші на оплату комунальних послуг в рамках програми з монетизації субсидії. Ці кошти громадяни мають спрямувати на полату послуг ЖКГ, а решту, якщо залишиться, можна залишити собі та витратити на що завгодно. Експерти підрахували, скільки реально можна зекономити на субсидіях.

Нагадаємо, Європа покарає Путіна жорсткими санкціями.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки реально можна зекономити на субсидіях.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп обвалив російський рубль одним натяком.

Ріст економіки України залежить від співробітництва з МВФ