Любителям гострих вражень взагалі не обов'язково дивитися фільми жахів чи записуватися на лекції із загадок буття. Достатньо частіше подорожувати Україною – повірте, тут купа таких місць, що просто мурашки шкірою. Ось, наприклад, найвідоміші з них.

Долина привидів (неподалік Алушти, схил мальовничого гірського масиву Демерджі)

Долина привидів
Долина привидів

Гірський масив Демерджі окрім вапняку (з якого утворені більшість Кримських гір) має вкраплення твердих порід. Саме це спричинило дивну структуру. Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадають людей, тварин та химер.

Долина привидів
Долина привидів

Дослідники паранормальних явищ запевняють, що Долина привидів – це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних вчень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ставка Гітлера "Вервольф" (Вінниччина)

Ставка Гітлера "Вервольф"
Ставка Гітлера "Вервольф"

Так звана зменшена копія головної - "Вольфшанце" у Східній Пруссії. Будували цю споруду більше 5 тисяч радянських військових, а потім всіх до одного розстріляли. В ході розробки загинули навіть німецькі інженери – літак із ними вибухнув у повітрі.

Ставка Гітлера "Вервольф"
Ставка Гітлера "Вервольф"

У перекладі з німецької "Вервольф" означає перевертень. За даними вчених, обираючи місце для ставки, Гітлер консультувався з 400 магами, екстрасенсами і астрологами з Інституту окультних наук у Берліні.

Ставка Гітлера "Вервольф"
Ставка Гітлера "Вервольф"

"Вервольф" мав стати магічним центром. Про ставку говорила і відома віщунка Ванга. Вона попереджала: це місце з дуже негативною енергетикою, краще там ніколи не опинитися.

Цвинтар з вампіром (Івано-Франківськ)

Цвинтар з вампіром
Цвинтар з вампіром

Справжня Мекка для любителів вампірів. Ходять легенди, що тут колись був похований вампір.

У 1974 році в Івано-Франківську почали знаходити трупи з дивними слідами укусів на шиї. Звісно, радянська влада відстоювала думку, що ніяких вампірів не буває.

Цвинтар з вампіром
Цвинтар з вампіром

Але могилу "вампіра" було випалено військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей теж припинилися.

Камінне село Житомирська область

Камінне село
Камінне село

У селі Рудня-Замисловицька, є одне з наймістичніших чудес світу. Тут, десь серед лісу, розкидані велетенські камені химерних форм невідомого походження. Вони нагадують ціле поселення, і тому цю дивну місцину називають Камінним селом.

Камінне село
Камінне село

Науковці вважають, що величезні камені могли бути принесені льодовиком. Одного разу сюди явився Господь у вигляді подорожнього і попросив їжі. Селяни кинули йому скоринку хліба. Господь розсердився і перетворив все і всіх навколо у камені.

Скіфський курган Товста могила (поблизу шахтарського міста Покрова (стара назва Орджонікідзе)

Скіфський курган
Скіфський курган

Саме тут було знайдено два поховання скіфських вождів зі слугами, конями, зброєю і сотнями прикрас зі скіфського золота. Під час розкопок у 1971 році з третьої спроби було доведено, що це дійсно справжнє скіфське поховання. Крім уже знаменитого скіфського золота, дослідники виявили непошкоджене поховання молодої скіфської жінки та дитини, яке вразило розкішністю оздоблення й ряснотою предметів із золота.

Скіфський курган
Скіфський курган

Кажуть, знайти золоту прикрасу могли ще у 19 столітті, коли селянин з Кам'янки Афанасій Бабенко розпочав власні пошуки скарбу скіфів, а про те, що золото у Товстій могилі є, йому підказав сон.

Дивіться: Містична Україна. Згубні місця

Нагадаємо, офіцер Збройних сил України та відомий блогер Анатолій Штефан (Штірліц) поширив промовисте фото з анексованого Росією Криму.Як повідомляв "Знай.ua", Чорнобиль перетворився на заповідник рідкісних видів. Також "Знай.ua" писав, українцям показали жахи донецького СІЗО для неповнолітніх.