Вчені проаналізували ситуацію щодо тварин, що мешкають у Поліському державному радиаційно-екологічному заповіднику.

Результати опублікували в журналі Food Webs.

Відомо, що для дослідження вчені використовували камери і датчики руху. В результаті дослідження звичайна риба була з'їдена десятьма видами ссавців і п'ятьма видами птахів.

Дослідникам вдалося виявити: три види мишей - польова миша, жовтогорла миша, миша-крихітка, а також два види птахів - сойка і звичайна сорока.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також камерам вдалося зафіксувати єнотовидного собаку, східну нирку, звичайну видру, вовка, ворона і орлана-білохвоста.

"Цих тварин сфотографували під час поїдання рибних туш на берегах річок і каналів, - розповідає доктор Бізлі. - Ми спостерігали докази різноманітності живої природи в регіоні в попередніх дослідженнях, але зараз вперше побачили орланів-білохвостів, східну норку і видру річкову на кадрах", - зазначив один з дослідників.

Крім того, дане дослідження показало неймовірне багатство природи в Чорнобильській зоні відчуження.

"В нинішньому дослідженні рибні туші були розміщені біля самого краю відкритих вод річки Прип'ять та в прилеглих зрошувальних каналах, імітуючи природну діяльність, в ході якої потоки викидають туші мертвих риб на берег", - пояснив Пітер Шлихтинг, науковий співробітник університету штату Арізона.

Разом з тим варто відзначити, що в мережі з'явилися "весняне" фото коней Пржевальського, які виходять з лісу на дорогу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

"Їдемо назустріч весні. Фото коней Пржевальського в зоні відчуження", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Чорнобиль окупували відомі коні-іммігранти.

Як повідомляв "Знай.иа" доброзичлива рись із зони відчуження помахала дослідникам.

ТакожЗнай.иа" писав, що в Україні "чорнобильцям" подарували рік бюрократичних страждань.