План нападу на українські церкви підготував колишній співробітник Служби безпеки, про що розповів глава СБУ Василь Грицак на брифінгу журналістам, повідомляє LIGA.net.

Він заявив: "СБУ отримано план так званих оперативних заходів, підготовлений так званою МДБ "ДНР", погоджений з кураторами в Ростовській області... 20 фактично об'єктів, які планується атакувати в Україні". Також Грицак продемонстрував оточуючим оригінал плану, який вдалося отримати в результаті оперативної роботи спецслужби. Його автор – екс-співробітник СБУ Соболєв Єгор В'ячеславович.

Що стосується організатора, то до 2014 року Соболєв працював головним спеціалістом інформаційно-методичного відділення СБУ в Донецькій області. В результаті службової невідповідності він був звільнений, а на даний момент ведеться розслідування за фактом зради. Крім того, Грицак зазначив, що буде зареєстровано провадження за фактом причетності Соболєва до нападів на культові споруди.

Планом передбачалася розсилка повідомлень по фальшивим акаунтам нібито від імені патріотичних сил з погрозами фізичної розправи на адресу УПЦ, Греко-католицької церкви, єврейських релігійних громад в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також планувалося нанесення тілесних ушкоджень представникам духовенства УПЦ (МП) – до цього хотіли залучити справжніх учасників АТО і представників патріотичних рухів.

Грицак підкреслив: "За кожну акцію по дестабілізації ситуації на релігійній основі були розроблені розцінки. Автором цього плану є громадянин України, на жаль, колишній співробітник СБУ, а нині один з керівників так званої МДБ "ДНР" Єгор Соболєв".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що одна з мешканок столиці була обурена поведінкою таксиста, який насміхався над деякими українськими словами. Сам чоловік заявив, що робить це не зі зла і таким чином просто жартує.

Як повідомляв портал "Знай.uа": опубліковано нові подробиці історії з військовою частиною на Хмельниччині, командир якої знущався над підопічними і приставав до жіночої половині військових.

Також "Знай.uа" писав, що відомий журналіст опублікував інформацію про те, хто насправді керує всіма підприємствами на Донбасі.