У Департаменті охорони здоров'я ЛОДА повідомили, що у Львові зростає кількість хворих від СНІДу і ВІЛ.

За їх даними, за 2018 рік у Львові рівень захворюваності нижчий, ніж в інших містах України - 152,4 випадків на сто тисяч чоловік населення. А показник захворюваності на ВІЛ-інфекцію в області в 2018 році становив 20,6 випадків на сто тисяч чоловік населення.

Повідомляється, що найчастіші випадки були зафіксовані у гетеросексуалів. Найчастіше дане захворювання виявляють у тих, хто "сидить на голці". Так, ні для кого не секрет, що вживання наркотиків підвищує ризик захворюваності.

Третина випадків, а це практично тридцять відсотків, зафіксовані у жіночої статі. Не забуваємо, якщо мати хворіє на СНІД і ВІЛ, то швидше за все новонароджений також буде заражений.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В заяві Департаменту охорони здоров'я повідомляється: "У Львівському обласному центрі громадського здоров'я станом на 02.01.2018 року на офіційному обліку в педіатра знаходяться 246 дітей, з них 64 дитини з підтвердженим ВІЛ-статусом (у 18 дітей стадія СНІДу). В інших (182 дітей) - діагноз ВІЛ-інфекції в стадії підтвердження".

Що стосується статистики на 2019 рік, то ситуація не втішна.

Звичайно, не варто забувати про те, що велика частка ризику захворюваності через статеві шляхи. Це найпоширеніший вид.

Нагадаємо, Україна посіла друге місце по захворюваності ВІЛ.

Як раніше повідомляв Знай.uа, медики навчилися відключати "маскування" ВІЛ. Це прорив у лікуванні.

Знай.uа писав, вчені знайшли найдієвіший захист від ВІЛ. Знаєте, що це?