Альпіністи зі Львова хочуть підкорити одну з найвищих гірських вершин світу. Тридцяти восьмирічний львів'янин Роман вже підкорював такі вершини. Цікаво, що в травні він відправився в Непал. Разом з ним вирушили ще троє українців - Діма Семеренко, Тарас Піздній і Іра Галай.

До речі, Ірина стала першою українкою, яка підкорила Еверест. Варто наголосити, що сходження на такі гірські вершини може бути небезпечним. Існує так звана гірська хвороба. Бували випадки навіть летальних випадків. Також ця хвороба залежить від вашої стійкості до гіпоксії, в тому числі й від: статі (жінки краще переносять гіпоксію), віку (чим молодше людина, тим гірше він переносить гіпоксію), загальнофізичної підготовки і психічного стану, швидкості підйому на висоту, а також від наявного в минулому «висотного» досвіду.

Тим не менше ці альпіністи змогли досягти своєї мети і підкорили не одну вершину. Наступним кроком буде підкорення гірської висоти вже в квітні цього, 2019 року.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Львівські екстремали вирушать на гору Макала. Фахівці кажуть, що підйом на цю гору складніше і небезпечніше, ніж на Еверест.

Як розповідають самі альпіністи, вони серйозно підійшли до підготовки. Тренують свою витривалість і силу, займаючись боксом.

Знавці цієї справи розповідають, незважаючи на те, що сходження - це дуже складно для організму, такі відчуття ти не отримаєш більше ніде.

До речі, гора Макала - це п'ята за висотою вершина в світі. Її висота сягає 8485 метрів. Розташована вона на кордоні Китаю і Непалу. Сходження на таку гору може тривати більше одного місяця.

Нагадаємо, в горах Румунії натрапили на скарби. Вчені знайшли щось загадкове з часів Римської імперії.

Як раніше повідомляв Знай.uа, українець розповів про схід сонця в горах. Ці кадри здивували всі соціальні мережі. Сказати "Добрий ранок!" сонцю краще в горах, ніж в місті.

Знай.uа писав, чоловік знайшов місце, де приземляються прибульці. Дані кадри він передав в засоби масової інформації. Ви повинні це побачити. Чоловік зізнався, що ніколи не бачив нічого подібного.