Трагічні бої за Дебальцеве, які відбулися у 2014-2015 роках, назавжди залишилися в пам'яті учасників цих трагічних подій. З причини постійних обстрілів тіла загиблих побратимів складали "штабелями" — їх просто не було куди дівати, про що у своєму інтерв'ю Фактам розповів заступник начальника відділу стратегічних розслідувань Головного управління Національної поліції Донецької області полковник Олексій Мірошниченко.

Чоловік згадав, що майже півтора десятка тіл загиблих військових складали у звичайну "Газель": "Поранених ми відправляли у військовий госпіталь, облаштований на околиці в районі хутора Козлячий. А ось загиблих… В останні дні облоги через безперервні обстріли їх неможливо було вивезти з міста. І вони так і залишилися – у "Газелі", припаркованої на задньому дворі міськвідділу".

Крім того, він розповів, що їм доводилося обертати тіла вбитих всім, що було під рукою і складати таким чином, щоб у голодних бродячих собак не було можливості до них дістатися. І все це при тому, що на вулиці і в приміщеннях була практично однакова висока температура, згадує полковник. Він додав, що всі постійно молилися про те, щоб це пекло скоріше закінчилося і загиблих відправлять судмедекспертам, а потім по-людськи поховають.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також Мірошниченко розповів і про місцевих жителів, які у важку хвилину зверталися до них з проханням зарядити мобільні телефони, так як у військових був генератор.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що завдяки наполегливій роботі путінських окупантів Донецьк відкотився у своєму розвитку на кілька десятків років назад. Численні знімки в мережі доводять це в черговий раз.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомий бойовик, що воює на тимчасово окупованій території Донбасу, шокував всіх антиросійською заявою. Він вважає, що українські військові багаторазово перевершують окупантів майстерністю і чисельністю.

Також "Знай.uа" писав, що Грицак повідомив про зловмисника, який спланував напади на українські церкви. Ним виявився колишній співробітник СБУ Донецька.